top of page

Aprílové legrácky

Povedl se vám dnes nějaký aprílový žertík? Nebo někdo napálil naopak vás? V Belgii je 1.duben také znamením aprílových vtípků a zlomyslností. U nás v kanceláři koloval během dne jeden nevinný, ale vcelku vtipný žertík. Když někdo odešel od počítače, nalepila se mu zespodu na myš nálepka. Po návratu tedy dotyčnému ´nefungovala´myš. Někteří se dovtípili hned, jiní byli zoufalí, že myš nereaguje. Vtípky na prvního dubna se nazývají ´aprilvis´(vis=ryba) - když tedy narazíte na obrázek rybky, můžete si být jistí, že jste se právě stali obětí aprílového šprýmu.

Avšak nejlepším ´počítačovým´ vtípečkem dne bylo otočení obrazovky pomocí Ctrl + levý Alt + šipka doleva/doprava. Pokud dotyčný tuto zkratku nezná, jen tak se otočené obrazovky nezbaví.

Jelikož jsme ale veselá banda, tak provádíme legrácky i v jiné dny než na prvního dubna. Co všechno už jsme stihli ´provést´či ´vytrpět´?

- ztmavení obrazovky až do černa

- zapojení myší a klávesnic do cizího počítače (pokud vaše počítače například stojí vedle sebe pod stolem)

- přehození tlačítka na klávesnici

- změnu jazyka klávesnice (pro začátečníky)

- zvětšení /zmenšení rozlišení obrazovky

- nastavení vtipného spořiče obrazovky

Naštěstí se naše legrácky točí hlavně okolo počítačů, folie ve dveřích by se možná ještě ujala, ale folie pod záchodovým prkénkem už asi ne...

A jak to vypadalo u vás v práci či doma? Byli jste obětí či vtipálkem? Jaké legrácky měly největší úspěch?


bottom of page